GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?

Articles

Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
20 : Bartomeu Ferrer (1499-c.1550)

20 : Bartomeu Ferrer (1499-c.1550)


Navegant valencià. Com passa sovint amb els nostres compatriotes, el seu nom ha estat modificat a Bartolomé Ferrel o Ferrelo. També el seu lloc de naixement, que uns situen a Bilbao i d’altres, fins i tot, a Coimbra.   

Va participar com a pilot en una de les primeres expedicions d’exploració de la costa californiana entre el 1542 i el 1543, enviada pel virrei de Nova Espanya, Antonio de Mendoza. L’expedició, formada per dos vaixells, el San Salvador i el Victoria i comandada pel portugués Joâo Rodrigues Cabrillo, va partir de La Navidad (Mèxic) el juny de 1542. En morir Cabrillo, en una de les illes de Santa Barbara (batejada per la seva tripulació illa de Juan Rodríguez, actualment illa de San Miguel), Ferrer va agafar-ne el comandament i va continuar cap al nord, més amunt de San Francisco, a prop del cap Blanc (44º lat. N). Durant el viatge, els expedicionaris van veure sovint els nadius del país, que anaven gairebé despullats, vivien de la pesca i habitaven grans cases.   

No sé sap fins on va arribar l’expedició, però segurament va tocar les costes d’allò que avui coneixem com a estat d’Oregon. Si més no, un cap d’aquest estat va ser batejat amb el seu nom modificat: cape Ferrelo.   

L’expedició va haver de tornar a la Nova Espanya, a causa de la manca de recursos, i va arribar a La Navidad l’abril de 1543.

Armand Sanmamed11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici