GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials

Editorials

Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Editorial Febrer 2009

Editorial Febrer 2009


Benvolguts col·laboradors i amics de la FEHC,

La FEHC és una entitat sorgida de la societat civil catalana i que, com a tal, ha d'estar amatent als canvis continus que aquesta societat pateix. Els reptes s’acumulen i cal que, contínuament, ens replantegem la feina feta.

Tanmateix, sovint ens trobem que ens és més fàcil aferrar-nos a allò a què estem acostumats, recloure’ns en la nostra torre d’ivori, rememorant en reunions nostàlgiques al voltant d’una taula ben parada què grans que vam ser i que bé que ho vam fer tot, quan érem els amos de la Mediterrània o senyors dels nostres destins per, tot seguit, caure en la gran depressió d’un present ple de boires i d’un futur sense esperança. Això, només ens duu al desànim o –i d’això n’hem estat testimonis- a elaborar les propostes més extravagants. És comprensible, però no és ni bo, ni realista i, sobretot, no és útil al país.

Des de l’inici del curs 2008-2009, a la FEHC ens hem proposat que la feina que hem de fer les organitzacions civils catalanes ha de ser útil, ha de servir, efectivament, per construir un país socialment i nacionalment ple. Per això, cal que mirem quin país tenim realment i no girar la vista a un passat idealitzat. En el cas de la FEHC, la història, el coneixement del nostre passat, ha de ser una eina per treballar el nostre present i anar posant els fonaments del nostre futur, d’un futur que ha de comptar, necessàriament, amb tots els catalans, els que hi són des de fa generacions i els que arriben buscant noves oportunitats i es troben amb una realitat que no correspon a allò que els havien explicat.

Hem d’aprofitar allò que sigui aprofitable de la feina que hem fet fins ara, i deixar enrera tot allò que ens sigui un llast, superant situacions personals, traumàtiques en alguns casos, sense recança. Els reptes que s’acumulen hem d’afrontar-los amb solucions imaginatives i valentes. Només així, amb realisme i amb audàcia, podrem assolir els nostres objectius.

Avui, tenim el goig de presentar-vos un d’aquests passos que a la llarga representaran un gran salt en la història de la FEHC. La renovació de la nostra web www.histocat.cat. És un exemple d’allò que hem comentat. Mantenint tot allò de positiu que hi havia, hem millorat un dels instruments fonamentals per a la difusió de la nostra feina, aprofitant totes les possibilitats que la tecnologia actual ens permet i que encara no havíem incorporat, amb una estructura millor, més oberta, més participativa; en definitiva, més útil.

La nova web s’afegeix al projecte editorial de la FEHC que ja va fent camí amb la nostra revista Seleccions Histocat i a les classes d’història de Catalunya per a nouvinguts. I el millor de tot, és que aquestes no seran les úniques novetats d’aquest any 2009.

Armand Sanmamed11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici