GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions

Recomanacions

Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Convidats d'honor. Commemoració del 75è aniversari del MNAC


Es compleixen ara 75 anys de la inauguració del Museu d'Art de Catalunya, i el MNAC ho celebra reunint 75 obres mestres de l'art català pertanyents a col·leccions privades, museus catalans, europeus i americans, i al patrimoni eclesiàstic. La mostra permet fer un recorregut per la història de l'art català des de l'Edat Mitjana fins al segle XX a partir de peces de gran qualitat artística del romànic, del gòtic, del Renaixement, del barroc, del segle XIX i dels tres primers decennis del segle XX. De manera excepcional, algunes d'aquestes obres han deixat per primera vegada la seva ubicació habitual en esglésies i catedrals de la geografia catalana per sumar-se a aquesta mostra commemorativa. Fins i tot algunes, com la Majestat de Beget, una obra cabdal de l'escultura romànica catalana, o el gran retaule gòtic de la Verge de l'Escala de Joan Antigó, abandonen per uns mesos la seva funció litúrgica a l'església de Sant Cristòfor de Beget, un lloc de peregrinació, i l'església del monestir de Sant Esteve de Banyoles, respectivament. Una ocasió que s'ha aprofitat per emprendre la restauració de les dues obres.

Així mateix l'exposició permet el retorn temporal a Catalunya de peces molt rellevants que, per diversos motius, es troben actualment fora de les nostres fronteres, com el relleu de Pere Oller del sepulcre del rei Ferran I d'Antequera procedent del monestir de Poblet i avui al Museu del Louvre, una Anunciació de Bernat Martorell del Museu de Belles Arts de Montreal, Mediterránea, d'Arístides Maillol, del Museu d'Orsay o La masovera de Joan Miró del Centre Georges Pompidou, per citar-ne algunes. Igualment important és la presència d'obres procedents d'institucions i museus catalans com el brodat de Sant Jordi i la Princesa de la capella del Palau de la Generalitat, el frontal brodat de Jesús i els Evangelistes del Museu Episcopal de Vic, o El vendedor de tapices de Fortuny del Museu de Montserrat, entre moltes altres.

En definitiva, la celebració del 75 aniversari de la inauguració del Museu d'Art de Catalunya ofereix al MNAC l'oportunitat d'acollir durant uns mesos aquesta importantíssima i difícilment repetible selecció de Convidats d'honor.
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici