GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions

Recomanacions

Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

3 i 4 abril 2010. La Bisbal 1810. Commemoració dels fets durant la Guerra del Francès


L’Àrea de Promoció de la Ciutat organitza una fira històrica per la commemoració dels fets de la Bisbal d’Empordà que van tenir lloc durant l’any 1810 quan el país estava ocupat pels exèrcits de Napoleó. El fet històric va tenir lloc exactament el 14 de setembre de 1810 quan el general O’Donnell va derrotar les tropes franceses del general Schwartz a la població bisbalenca, acte bèl•lic que va tenir una importància cabdal en aquells moments. Aquests fets van ser immortalitzats pel pintor Bartomeu Ribó en un quadre, que actualment està exposat a l’Ajuntament i que serveix com a punt de partida per a la recreació històrica que s’ha previst pel dissabte 3 d’abril.

L’Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha contractat l’empresa Artístic Events per desenvolupar el guió teatralitzat de la batalla, i també la seva interpretació per part d’actors professionals. Els dos escenaris principals de l’acció seran el Pont Vell i el Castell Palau de la Bisbal.

Paral•lelament, i durant els dies 3 i 4 d’abril, a la plaça del Castell hi haurà un mercat del s.XIX amb parades a l’estil de l’època i tot un seguit d’activitats d’animació, tant per adults com per als infants.

Els sectors econòmics de la població, especialment els sectors comercials, col•laboraran en aquesta commemoració realitzant activitats comercials vinculades amb la Guerra del Francès.

 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici