GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials

Editorials

Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Editorial octubre 2010. Celestino Corbacho té por de la llibertat dels catalans

Editorial octubre 2010. Celestino Corbacho té por de la llibertat dels catalans


El passat dia 5 d'octubre, el ministre de Treball, Celestino Corbacho, en una conferència sobre qüestions econòmiques al Fòrum Europa, va advertir l'auditori que un hipotètic procés independentista a Catalunya seria traumàtic i, a més, violent. Aquestes paraules resulten d'extrema gravetat donada l'amenaça implícita que representen però, a més, atorguen legitimitat a aquelles persones que decideixin fer servir la violència contra els catalans en el supòsit que aquests avancin cap a la recuperació de l'Estat català. En efecte, si mai es produeixin actes violents, els agressors podran justificar-los portant a la memòria aquella premonició: "Ja ho va dir Corbacho".
 
Com a demòcrata que suposem és, demanem al Sr. Corbacho que reflexioni sobre la irresponsabilitat de les seves paraules. En un estat de dret, els ciutadans són lliures d'organitzar-se políticament com vulguin i el Sr. Corbacho no és ningú per amenaçar la gent sobre els actes violents que pugui dur a terme gent no demòcrata. En tot cas, a tal efecte ja tenim la policia. Si haguéssim de regir-nos pel criteri de la por a la violència, com vol Corbacho, hauríem de cedir a les pretensions d'ETA, el GAL, els franquistes, els nazis i tots aquells que ignoren la voluntat lliure de les persones.
 
Si el Sr. Corbacho té por a la voluntat lliure dels ciutadans de Catalunya, si el Sr. Corbacho té por de la violència dels que pensin diferent, el millor que pot fer és tancar-se a casa o marxar.
 
 
 
7 d'octubre de 2010


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici