GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Enllaços
Altres
Altres webs d'història
Museus
Revistes d'història a Internet
Revistes d'història en paper
Universitats
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Alexandre Deulofeu.org. Nova web

Alexandre Deulofeu.org. Nova web


Benvolgudes amigues i amics:

Us informem que el passat dimecres dia 9 de setembre del 2009 (09/09/09), hem estrenat el nou lloc web dedicat a la vida i obra del filòsof de la història Alexandre Deulofeu Torres (1903-1978) a l'adreça http://deulofeu.org

Alexandre Deulofeu va estudiar química i farmàcia, i fou gran amic de Salvador Dalí.

Fou escollit regidor republicà de Figueres i esdevingué alcalde accidental durant els inicis de la Guerra Civil del 1936-1939, on es dedicà a evitar enfrontaments, saqueigs i persecucions.

Va romandre com a sanitari al front i posteriorment va passar a l'exili, on va començar a dissenyar una teoria cíclica dels imperis i de les civilitzacions, que el seu amic Francesc Pujols batejà com «La Matemàtica de la Història».

Aquesta teoria li va permetre vaticinar, a la fi de la Segona Guerra Mundial, que en deu anys l'Alemanya vençuda es posaria al capdavant d'Europa, mentre que els imperis francès i anglès entrarien en decadència. Posteriorment, als anys cinquanta va anunciar que, pels vols de l'any 2000, la Unió Soviètica s'enfonsaria, alhora que les dues Alemanyes es reunificarien.

Obsedit pels bressols de les civilitzacions, durant l'exili i posteriorment, també va verificar les dates de consagració de les diferents esglésies i runes romàniques fins afirmar que l'art romànic va iniciar-se entre les contrades de l'Empordà i el Rosselló, corresponent aquest art al que ell anomena el inici del segon cicle de la civilització europea occidental.

La més gran preocupació d'Alexandre Deulofeu era assolir la pau mundial, abans amenaçada per la Guerra Freda i posteriorment per altres conflictes. Tenint en compte les seves prediccions va prendre contacte amb Víctor José Fernández Bolívar, un general de brigada veneçolà de l'OTAN, per tal de difondre les seves teories en aquest organisme, tot convencent-lo del fet que la Unió Soviètica cauria sense lluita. Aquest mateix militar veneçolà va difondre llavors la teoria deulofeuniana en l'Escola de Guerra de l'OTAN de París. Deulofeu afirmà que el coneixement mundial de la seva teoria era necessari per tal d'aconseguir que les anades i vingudes de les civilitzacions i dels imperis, fins ara violentes, esdevinguessin pacífiques, i que la Humanitat podia trencar així el determinisme aparent d'aquesta teoria. Alhora era un gran reivindicador de les confederacions europea i mundial, com a culminació del projecte polític planetari.

En un altre dels seus vaticinis, consta el d'afirmar que el proper any 2029 s'acompliran els 550 anys de vida de l'Imperi espanyol, la qual cosa, tenint en compte que, segons la seva teoria, la vida mitjana dels imperis és precisament de cinc segles i mig, pot ser que el 2029 sigui la data de la conversió del dit imperi espanyol en un conjunt de pobles independents dins d'Europa.

Cap a la fi de la seva vida, va prendre contacte amb l'intel·lectual argentí Abelardo Gabancho, que va convidar Deulofeu a l'Argentina, on impartí conferències amb gran èxit de públic. De tornada a Catalunya, Alexandre Deulofeu morí el desembre del 1978, sense haver obtingut el reconeixement que l'acadèmia li va negar.

Aquest nou lloc web està disponible en dotze idiomes. Pretén alhora facilitar l'estudi de la teoria cíclica de Deulofeu i donar a conèixer els seus ideals. Podeu rebre notícies de les seves novetats enviant un missatge de correu electrònic posant «Alta» a l'assumpte a l'adreça info@deulofeu.org

Equip Matemàtica de la Història.


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici