GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@histocat.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat

Actualitat

Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
CONÈIXER LA NOSTRA AUTÈNTICA HISTÒRIA PER RECUPERAR ARA LA NOSTRA LLIBERTAT

CONÈIXER LA NOSTRA AUTÈNTICA HISTÒRIA PER RECUPERAR ARA LA NOSTRA LLIBERTAT


Cicle de xerrades-fòrum del 6 de juny al 18 de juliol de 2016.
Tots els dilluns a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cívic, plaça de Maragall, núm. 4. Bellaterra
 
Oi que en un moment determinat va canviar totalment la teva/vostra percepció del que eren els Reis Mags? Doncs amb aquest Cicle començarà a canviar radicalment la teva/vostra percepció de la nostra Història, dels nostres avantpassats, del nostre passat... i del nostre present-i-futur!
 
Malauradament, gairebé mai l’enganyat vol fer cas de qui li mostra senyals que està sent enganyat. Però, pel contrari, l’enganyador està molt-molt-molt amatent a qualsevol detall que pugui indicar que l’enganyat comença a adonar-se de l’engany, i actua sistemàticament per mirar de tapar cada escletxa que comenci a obrir-se, i així prolongar l’engany. Per això “casualment” Madrid està emetent sèries (per cert, significativament produïdes a Catalunya) com Isabel o com Carlos, Rey emperador, o estan (suposadament) “haciendo pruebas de ADN para encontrar la tumba de Miguel de Cervantes”.
 
Nosaltres fa 302 anys que estem sotmesos (per dir-ho suaument) a Madrid/Castilla/Estado-Español. I de nou (saps/sabeu allò que “¡Hay que bombardear Barcelona cada 50 años!”?) ens estem mobilitzant per recuperar la llibertat (i per tant, per deixar de ser dependents i per tornar a ser independents; però la independència és un mitjà, no un objectiu en si mateix).
Una manera d’afeblir-nos que té Madrid és la d’afirmar constantment que “Cataluña no es una nación y nunca fue independiente” i que “La Historia de Cataluña siempre ha estado unida a la de España”, és a dir, insisteixen en què no som ni tenim Història pròpia i que el Principat i la Nació Catalana mai hem existit
.
Però està sortint a la llum que aquesta grollera falsedat amaga una actuació prèvia mot més greu: hem sigut víctimes de l’espoliació sistemàtica del nostre passat, del nostres fets, de la nostre literatura..., ras i curt, de la nostre Història com a poble. És significatiu que gairebé cap dels investigadors dels grups (INH, CCH, CEC, Histocat, Vaca cega, ARHLC, Memorial 1714) que fan aquestes recerques sigui llicenciat en història, cosa que indica que la “Universitat Catalana” en realitat és “Universidad Española en territorio catalán”.
 
L’espoliació fiscal –que és de l’única que se’n parla... i encara no gaire- és una conseqüència actual d’aquests altres espolis de segles anteriors, molt més greus i molt més importants de recuperar. Però aquesta recuperació només depèn de nosaltres, de recuperar una autoestima que està sota mínims després de tants segles de genocidi i d’eliminar un autoodi que està pels núvols (anava a posar algun nom, però cadascú pot posar el seu... i durant el Cicle podem fer-ne una llista entre tots).
 
Que Colom va ser barceloní i que la conquesta d’Amèrica va ser empresa exclusivament catalana, ja és relativament conegut. Hi ha molta documentació al respecte i els assistents a aquest Cicle trobaran una dotzena de llibres demostrant-ho. Aquest és el motiu que no hi hagi cap conferència sobre aquest tema. Però formulo aquesta pregunta que ja és un argument més que decisiu: Com es pot construir un imperi nàutic des de “la Meseta Castellana”? Només hi ha una possibilitat: apropiant-se de l’imperi que durant segles havíem anat construint les nacions nàutiques: el Principat de Catalunya, el Regne de València i el Regne de Mallorca (i el Regnet d’Aragó).
 
NOTA ACLARIDORA: Molt del que s’explicarà està formulat com “hipòtesi en vies de demostració” o, millor encara, com “hipòtesi gairebé demostrada”. Per tant, tota correcció o tota matisació adient, serà incorporada sense problemes.
 
NOTES ORGANITZATIVES: Totes les conferències seran dilluns i a dos quarts de vuit del vespre (ATENCIÓ: pot haver-hi alguna interferència els dilluns que coincideixen amb la campanya electoral; procuraem evitar-ho). Són gratuïtes. Hi ha servei de megafonia i de projecció. Hi haurà una taula amb documentació (llibres, DVDs, mapes...). Els conferenciants autors de llibres, els dedicaran a qui ho desitgi. Després de cada conferència anirem a sopar amb el conferenciant per tal de poder continuar aclarint el que sigui necessari (cal inscriure’s; entre tots els assistents es distribuirà la invitació al conferenciant).
 
JUNY
 
6 QUÈ VA SER EL PRINCIPAT DE CATALUNYA FINS 1714?
 
El Dret Català era totalment diferent del Dret Castellà. Els catalans d’aleshores sabien que eren els homes i les dones més lliures: ciutadans (no súbdits); Immunitas plebis; Res publica; la insaculació era un antídot total contra la corrupció; armes a casa; jurat popular; etc. En canvi, els catalans d’ara no sabem que estem presos.
 
Per LLUÍS BOTINAS, impulsor LA GOTA CATALANA per recuperar la LLIBERTAT DE CATALUNYA
 
13 LA DITA RECONQUESTA VA SER EMPRESA CATALANA
.
Barcelona va ser la capital d’Hispania. I els comtes catalans conqueridors van castellanitzar-se i van constituir la columna vertebral del Reino de Castilla que després finalment acaba destruint la Nació Catalana (1707-1715) i construint l’Estado-Español. Resum: la formació catalana de Castella i Espanya.
 
Per LLUÍS MARIA MANDADO. Autor de El Quixote va esborrar el Quixot (Llibres de l’Índex, 2012), Del Ter al Túria : Ports de partida a Amèrica (amb Pep Mayolas; 2013), i EL CID DE VALÈNCIA ERA CATALÀ. Quan i com els catalans van fer Espanya (Biblioteca oculta, 2015)
ç
20 VALÈNCIA VA SER LA CAPITAL DE LES ESPANYES I LA SEU DELS REIS CATÒLICS.
 
Valladolid sempre tapa a València: cada cop que a un llibre, una sèrie, etc., surt “Valladolid”, per recuperar la veritat històrica cal llegir o escoltar “València”. (I Alcalà amaga Alacant. I...).
 
Per PEP MAYOLAS, autor de La princesa a l'exili : Felipa de Coïmbra i d'Urgell, 1435-1497 (2011); Fins que en Colom begui a galet (2012); Del Ter al Túria : Ports de partida a Amèrica (amb Lluís Maria Mandado; 2013); Erasme i la construcció catalana d'Espanya (2014); Madrix (novel·la; 2015); València, capital de les Espanyes i seu dels Reis Catòlics (2016). I continua...
 
27 ERASME DE ROTTERDAM ERA FERRAN COLOM.
 
I el llibre l’“Elogi de la follia” denúncia l’assassinat de “Felipe (dit) el Hermoso” per “Juana (dita) la Loca”.
 
Per PAOLO PELLEGRINI, Professor agregat de la Facultat de Física. Investigador de les relacions històriques entre Catalunya i Itàlia. Autor de La follia al·legòrica (Llibres de l’Índex, 2014)
 
JULIOL
 
4 LA CIUTAT DE L’EMPERADOR CARLES V VA SER BARCELONA.
 
I es va retirar i va morir al Monestir de La Murtra, a Badalona (i no a Yuste, com diu la versió oficial), pregant la protecció de la Mare de Deu de Montserrat, que era la patrona de les Espanyes. I potser parlava català quan va arribar a La Vila Joiosa, Alacant (i no a Villaviciosa, Asturias, com diu la versió oficial). I...
 
Per DANIEL IBÀNYEZ. Pèrit Industrial, empresari, historiador i músic.
ç
11 SHAKESPEARE ERA CERVANTES. I CERVANTES I SHAKESPEARE EREN JOAN MIQUEL SERVENT, DE XIXONA (ALACANT).
 
La persecució de la Inquisició al servei de la Monarquia absoluta castellana va obligar a Sirvent primer a castellanitzar el seu nom i la seva obra, i després a refugiar-se a la Cort Catalana de Catarina d’Aragó, reina d’Anglaterra (on també es va refugiar Joan Lluís Vives i anava de visita Ferran Colom disfressat d’Erasme de Rotterdam).
 
Per MIQUEL IZQUIERDO. Català de Barcelona i alacantí de cor, de formació econòmica en gestió d'empreses i tècnica relacionada amb el món energètic. Autor de Shakespeare és Cervantes. Joan Miquel Sirvent, l’escriptor emmascarat (Llibres de l'Índex, 2016)
 
18 RE-AVALUANT 1700-2016. I ARA... QUÈ?
 
El setge de Barcelona ja no era Guerra de Successió sinó Guerra dels Catalans. Les Constitucions Catalanes segueixen vigents. ¿Adoptem una nova Constitució-de-Dret-Castellà-escrit-en-català i inspirada en Constitucions que (molt probablement) es van inspirar en les Constitucions Catalanes, o actualitzem i apliquem directament les nostres? P. ex., cal canviar noms com TSJC, IEC, etc. Impulsar incondicionalment que Catalunya recuperi la llibertat.
 
Per LLUÍS BOTINAS, impulsor LA GOTA CATALANA per recuperar la LLIBERTAT DE CATALUNYA
 
Coordina els conferenciants: Lluís Botinas lagotacatalana@gmail.com www.lagotacatalana.cat
 
Organitza i coordina el Cicle: Bellaterra per la Independència


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici